05 mars 2007

Snart dags att plocka fram vaskpannan

Golddiggers in action, Kåseberga 15 mars 2005.

Efter en fantastiskt fin söndag med vårvärme och milda sydvästvindar börjar det suga i praktejdertarmen, om ett par veckor är det i full gång. Då kan det kanske sitta bra med en hyllning till de morgonpigga guldgrävarna i Kåseberga, signerad Theodore Jensen i The Plan och saxad från texten till "Walk For Gold", en av förra årets vassaste svenska låtar:

not to fade around here
it takes a hero
they work unrecognized
but in the dark they go
dig for gold

Han förklarar även att det lönar sig att inte gå från bunkern för tidigt:

and i'm not going nowhere
my hope's to know
I can live the way that makes my
chances grow
to find gold

5 kommentarer:

Ola sa...

Snygg koppling mellan bra låt och kul skådning. Men det är ändå Stax som gäller. Guldet ska bärgas vid Ängsro!

JLZ sa...

Kanske Ängsro, eller vid bonkårn. Efter moget övervägande tror jag nog mest på det sistnämnda.

That Handsome Devil sa...

Visst tror vi mer på det sistnämnda, men vad skulle vara roligast? Eller tyngst? Jag håller på Ängsro! (eller balkongen, men det är fel kommun...)

Ola sa...

Bunkern i Kåseberga är för de konservativa, för reaktionärerna, för de som vill bli serverade på silverfat, som aldrig någonsin vågar chansa. Been there, done that! Ängsro är för visionärerna, för framtidsmännen (and women), för de som vågar!

JLZ sa...

Det är inte omöjligt med guldejder vid Ängsro. Jag har haft en hanne ett par km innanför kusten vid Trönninge ängar i Halland, snurrande över Laholmsbukten.
Men eftersom jag inte är ledig varenda dag och dessutom tycker om sjöfågel i största allmänhet så blir det nog Kåseberga trots allt. Om jag nånsin får ändan ur vagnen och kommer ut och skådar.