12 mars 2007

Nymodighet i regelboken

Efter en skarpsynt kommentar till mitt förra inlägg har reglerna kring guldkampen mellan Ängsro gårds ängar och Kåseberga justerats på ett sätt som känns rättvist. Bland annat framfördes att ejdrarna inte normalt följer Höje å under sitt sträck norrut/österut och det är en synpunkt som en seriös tävlingsledning inte kan bortse från.
Ett skägg nämndes också, men eftersom skägget numera bara är en mustasch och denna mustasch då och då måste rasta sina hundar och alltså inte kan spana ejder 24/7 så har tävlingsledningen beslutat att detta inte kommer att inverka på regelförändringen.

Kommentatorn föreslår ett handikapp på 1-100, d v s att varje praktejder som ses från Ängsro gårds ängar räknas som motsvarande 100 dito i Kåseberga. Detta tycker tävlingsledningen är ett utmärkt förslag och det skrivs genast in i regelboken.

Återstår bara att önska samtliga inblandade lycka till! Må bästa lokal vinna!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger som ett litet får: JAG FÖRSTÅR INTE VAD DET ÄR FRÅGAN OM!

Ingen ur Stax Ejder-crew har påstått eller insinuerat att deras ställe är bättre, bara att det är där guldet ska bärgas. Utmaningar är livets drivmedel. Bunkern är ingen utmaning.

JLZ sa...

Vad det är frågan om? Guldejder så klart!
Det är inte meningen att bråka om det var det du trodde, ville bara lyfta fram en av alla dessa lokaler som inte många känner till samtidigt som jag propagerade lite för norra halvklotets stöddigaste anka.
Apropå bunkern: den kanske inte är nån utmaning, men den e najs! Och det är supernajs att det finns en ejdercrew i stax, en sån borde alla ha!

Anonym sa...

Du kan få bli medlem i Stax ejder-crew, du verkar ganska najs!

That Handsome Devil sa...

Ännu inte en enda ens vanlig ejder vid Ängsro...