12 mars 2007

Ängsro-Kåseberga 0-1

Enligt vissa kommentatorer till det förra inlägget är Ängsro gårds ängar, Staffanstorps kommun, the place to be om man vill se praktejder i vår. Jag blev genast mycket nyfiken på denna okända sjöfågelhotspots potential och kommer därför att nära följa sträckets - och kampens - utveckling på denna lokal jämfört med de mer konservativas favorit Kåseberga i vår.

Nu har sträcket börjat: Sven Splittorff har bärgat årets första guldklimp och tävlingen är officiellt igång. Ängsro-Kåseberga 0-1 alltså. Men matchen har bara börjat.

3 kommentarer:

Ola sa...

Du får 1/10 för detta inlägget. En någorlunda korrekt svenska är det som räddar det från en nolla.

That Handsome Devil sa...

Hmm, det behövs någon form av handikapp här känner jag, för att göra Ängsro rättvisa. Kåseberga har vissa fördelar: 1) en skäggig man sitter där alltid. 2) det ligger vid havet. 3) ejdrarna har en tendens att följa kusten. På Ängsro kommer det: 1) ibland att sitta någon. 2) det ligger inte vid kusten. 3) ejdrarna följer kusten, inte Höje å. Så 1-100 torde vara ok odds, d v s en pralle vid Ängsro räknas som 100 vid Kåseberga.

JLZ sa...

ola: Tack! Hade väntat mig minuspoäng!

that handsome devil: jag tycker absolut att ett handikappsystem är okej, bra idé. 1-100 låter alldeles i sin ordning. Det vore ju trist om staxarna slöade till, nu har ni en chans att skapa historia - tänk om ställningen i slutet av mars är 100-12! Förresten är mannen som alltid sitter i Kåseberga inte skäggig längre, men han har en charmerande liten mustasch.